SSC-I genomineerd voor Computable Awards 2020

Directeur Ontwikkeling en Vernieuwing van SSC-I Swanda Groenewegen van der Weijden is trots op de nominatie: “Dit hebben we voor elkaar gekregen door heel veel en heel goed samen te werken. Zonder de bijdrage van heel veel collega’s die betrokken zijn bij het platform innovatie Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) en het innovatieboard DJI was dit nooit gelukt.”

Het project ‘Bits in de Bajes’ van SSC-I is genomineerd voor de categorie Overheidsprojecten van de Computable Awards 2020.

Innovatielab

Het Innovatielab van SSC-I houdt zich bezig met nieuwe uitvindingen in de gevangenis. Het werkt constant aan nieuwe ontwikkelingen en technieken. Het lab ondersteunt DJI bijvoorbeeld op het terrein van biometrie, waarmee kan worden vastgesteld of de gedetineerde die op dat moment vastzit, ook echt degene is die daar moet zitten.

Een andere innovatie van SSC-I is het ‘quantified self’-horloge, dat lichaamsfuncties meet zoals hartslag, huidtemperatuur en huidgeleiding. Volgens projectleider Ernst Eilering (op de foto rechts) zich bezighoudt. “Huidgeleiding zegt iets over hoe je je voelt, dus als je je heel erg rustig voelt, dan weet je huid dat, maar als je opgewonden raakt dan weet je huid dat vaak eerder dan dat je dat zelf weet.”

Tenslotte zet SSC-I onder meer hackatons in om tot interessante innovaties en oplossingen te komen, het liefst met mensen van buiten de sector.

Jury-oordeel

De jury: “Het mooie van zo'n samenwerking is dat je zelf scherp blijft maar ook nieuwe ideeën krijgt. Zo blijft DJI zich vernieuwen. Volgens de jury van de Computable Awards 2020 in de categorie Overheidsproject is het SSC-I van DJI een terechte genomineerde.”

Competitie

Naast SSC-I kregen nog vier andere projecten een nominatie in dezelfde categorie. Dit zijn Dashboard Zicht op Ondermijning; De virtuele poortwachter; Digitaal Loket Verkeer en Landelijk Meetnet Water 2 (Rijkswaterstaat).

Meer weten?

Lees het juryrapport van de Computable Awards 2020 over SSC-I.