SSC-I grijpt naast award

Met een nominatie op zak was SSC-I kanshebber voor een heuse Computable Award. Dinsdagavond 24 november vond de uitreiking plaats van de Computable Awards 2020. Daar bleek het project Landelijk Meetnet Water 2 van Rijkswaterstaat meer stemmen te hebben behaald dan de inzending van SSC-I.

Tekst op illustratie: Jammer, net niet gewonnen! Maar we zijn trots op onze nominatie en het werk dat we doen!

Nominatie

SSC-I was met Bits in de Bajes genomineerd voor een award in de categorie Overheidsproject. Directeur Ontwikkeling en Vernieuwing van SSC-I Swanda Groenewegen van der Weijden vindt het jammer dat SSC-I de award niet heeft gewonnen, maar noemt de nominatie een mooie prestatie: “Ik ben bijzonder trots dat SSC-I in een nominatielijst stond naast mooie projecten van collega-overheden met maatschappelijke relevantie. Een waardig tegenstander heeft dit jaar de titel gepakt, maar volgend jaar nieuwe kansen”. Ook wil Swanda iedereen bedanken die heeft gestemd op het innovatieproject van SSC-I: “SSC-I kan zich eveneens een winnaar voelen gezien de vele uitingen van steun tijdens de stemperiode en de reacties gisterenavond”.

Competitie

SSC-I was met vier andere projecten genomineerd in dezelfde categorie. Dit waren Dashboard Zicht op Ondermijning, De virtuele poortwachter, Digitaal Loket Verkeer en Landelijk Meetnet Water 2 (Rijkswaterstaat). Rijkswaterstaat nam uiteindelijk de award mee naar huis. Andere winnaars die een Computable Award in de wacht wisten te slepen waren o.a. Atos, Microsoft Azure en het Cold Case Onderzoek van Saxion Hogeschool en de Politie.
 

Live uitreiking in Scala

De awarduitreiking vond live plaats vanuit het Scala Theater in de Jaarbeurs in Utrecht. Alle genomineerden konden de uitreiking, inclusief entertainment en spektakel, virtueel vanaf de bank bijwonen.